Luister
Live
17 november 2021 - 05:57
Deel dit artikel:

Rugby zit in de lift, ook bij The Vets in Valkenswaard

Op zaterdag 13 november was de tweede districtsdag na de coronabreak voor de jongste leden van rugbyclub The Vets uit Valkenswaard. De sport wordt alsmaar populairder en dat merken ze ook bij de Valkenswaardse club.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - The Vets

Het toernooi voor de Turven, Benjamins en Mini’s (TBM's: van 6 tot 12 jaar) is gehouden op het terrein van rugbyclub The Dukes in Den Bosch. De TBM’s spelen nog geen officiële competitie dus de districtsdagen zijn een uitgelezen kans om het spelinzicht en wedstrijdelementen weer op peil te krijgen na de lange pauze door corona.

Alle categorieën speelden vier wedstrijden van twintig minuten, samen met meer dan 500 andere leeftijdsgenoten. Samen met partnerclub de Oysters hebben de teams veel gescoord en vooral geleerd om samen de technieken van aanval, verdediging en teamplay goed uit te voeren. Veel tries en goede tackels maakten het goed georganiseerde toernooi tot een groot succes.

Recordopkomst

Het nieuwe clubhuis, samen met het aanstaande veertigjarige bestaan van The Vets, geeft de club veel hernieuwde energie. Daarom ook dat er op de ledenvergadering van 5 november een recordopkomst was waar voorzitter Joost van Traa het plan voor het clubhuis en de bijdrage van de leden uit de doeken deed. Met overtuigende meerderheid gaven de leden support voor dit plan en zijn nu druk aan het werk voor het uitvoeren van de plannen. Ook de aandacht op tv en de successen van het Nederlands rugbyteam hebben een positief effect op de aandacht voor de sport.

Meedoen bij The Vets

Wil je een keer proberen of rugby ook iets voor jou is, dan ben je altijd welkom bij The Vets. De jongste leeftijdscategorieën trainen op dinsdag- en donderdagavond op het sportpark Den Dries.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug