muziek
06 September 2022 22:41
Deel dit artikel:

Van de Donk en Oranjevrouwen kwalificeren zich in slotseconde voor WK

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich op ongelofelijke wijze gekwalificeerd van het WK van 2023 in Australië. De Valkenswaardse Daniëlle van de Donk maakte deel uit van de basiself, maar zag vanaf de bank toe hoe Nederland in extremis scoorde.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - KNVB (archieffoto)

Het was Stefanie van der Gragt die in de 94ste minuut de winst binnenhaalde tegen IJsland, een ogenschijnlijk eenvoudige tegenstander. Dat bleek ook wel uit het aantal kansen die de Oranje Leeuwinnen wisten te creëeren. We noteerden 29 doelpogingen. Daarnaast werd viermaal de paal of lat geraakt. Een overwinning was dus zeker niet onverdiend.

Kansen voor Van de Donk

Daniëlle van de Donk was juist degene die regelmatig dicht bij een doelpunt was. Zo raakte ze eenmaal de lat, maar stond ook keepster Sandra Sigurdardottir haar in de weg van een treffer. Een goal voor de Valkenswaardse vedette had er zeker in gezeten.

Andries Jonker flikt het

Toch duurde het lang (lees: héél lang) voordat Nederland wist te scoren. Maar diep in blessuretijd werd het dan toch 1-0 en ontplofte de Galgenwaard in Utrecht. De ploeg van de nieuwe bondscoach Andries Jonker is nu verzekerd van een ticket voor het wereldkampioenschap. Hopen dat Van de Donk daar volgend jaar ook bij is.