muziek
24 oktober 2022 - 16:05
Deel dit artikel:

VV De Valk verslaat FC Eindhoven en bekert door na zinderende penaltyserie

VV De Valk heeft de goede vorm van de competitie doorgetrokken in het bekertoernooi. Tegen FC Eindhoven AV, dat titelkandidaat is in de Eerste Klasse B, won De Valk na een doelpuntloze wedstrijd de strafschoppenserie met 9-8.

valkenswaard24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Henry Jansen

In de eerste helft was De Valk sterk en liet met goed combinatiespel zien dat het niets onder deed voor de Eindhovense bezoekers. De Valk trad aan zonder spits Luc Nouwen die licht geblesseerd was en gaf het enkele spelers rust met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Mierlo-Hout van volgende week. Op een afstandsschot van Brian Vermeer na viel er voor beide doelen niets te noteren en was de ruststand 0-0.

Strafschop gemist door FC Eindhoven

In de tweede helft was het meteen de bij FC Eindhoven AV ingevallen Abdelauoli Azmani die voor het doel van VV De Valk opdook en zijn inzet net over zag gaan. In het vervolg greep FC Eindhoven AV steeds meer het initiatief, maar werd het amper gevaarlijk. Tot vijf minuten voor tijd. Toen kregen de bezoekers een strafschop van scheidsrechter Stan Verhaag uit Venray. Maar Wael Nasser schoot die hoog over. Zo moest na negentig doelpuntloze minuten de beslissing vallen in de strafschoppenserie.

Weinig fouten

Beide ploegen bleven de eerste acht strafschoppen foutloos. Toen was het FC Eindhoven AV-verdediger Nassim Merkgraaf die zijn strafschop gestopt zag worden door De Valk-doelman Dennis Verhoeven. Toen was het aan Max Manche de eer om de Valkenswaardenaren naar de volgende bekerronde te schieten en de verdediger deed dat met verve.