muziek
15 november 2022 - 09:01
Deel dit artikel:

Joran Vermeulen en Brian Vermeer schieten VV De Valk naar drie punten

Voor de derde wedstrijd op een rij zag VV De Valk dat de tegenstander een rode kaart kreeg, ditmaal wist de ploeg van Ronny Everaerts wél de volle buit te pakken. Joran Vermeulen en Brian Vermeer schoten De Valk naar de drie punten.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Henry Jansen

Al vroeg kwam VV De Valk op voorsprong in Oirschot. Joran Vermeulen wist met een lob over doelman Niels Stockman de bal via de paal binnen te werken: 0-1. Lang kon De Valk daar niet van genieten, een minuut later was het Bram van Straten die met een schot in de korte hoek doelman Dennis Verhoeven verschalkte voor de snelle gelijkmaker: 1-1. Een paar minuten later was het Joost Thomassen die Luc Nouwen in stelling bracht, maar de inzet van de spits ging via doelman Niels Stockman tegen de paal.

Overtreding op Luuk Broers

Halverwege de eerste helft drukte scheidsrechter Manuel Lopes zijn stempel op de wedstrijd door na een pittige overtreding op Luuk Broers, de rode kaart te geven aan doelpuntenmaker Bram van Straten van Oirschot Vooruit. VV De Valk nam het initiatief en Antonio Balta kreeg vlak daarna de kans op de 1-2, maar stuitte op de voeten van doelman Niels Stockman. Ook Joran Vermeulen en Brian Vermeer waren nog dicht bij een treffer, maar Oirschot Vooruit haalde de rust met de 1-1 tussenstand.

Spannende slotfase

In de tweede helft was het snel raak voor VV De Valk toen Brian Vermeer een door hem zelf opgezette aanval doeltreffend afrondde met een schot in de verre hoek 1-2. De Valk controleerde de wedstrijd en zocht geduldig naar een derde treffer. Oirschot Vooruit nam steeds meer risico door een extra aanvaller in te brengen met Jip Stam ten koste van verdediger Alex van Overdijk om de gelijkmaker te forceren. Ruim een kwartier voor tijd was Brian Vermeer met een afstandsschot bijna voor de tweede keer trefzeker. Oirschot Vooruit rook dat het nog kans had op een punt en kwam met een schot van Jip Stam op de paal daar nog heel dichtbij. Een spannende slotfase leverde geen verandering meer op in de stand en behaalde De Valk drie zeer waardevolle punten in Oirschot.

Programma

Zo blijft VV De Valk de aansluiting behouden met de top in de 2de klasse en is de ploeg nog altijd ongeslagen dit seizoen. Ze staan nu vijfde, met drie punten minder dan koploper SV Valkenswaard, dat wel nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week is De Valk vrij en speelt het de eerstvolgende wedstrijd uit tegen Brabantia op zaterdag 26 november. Aftrap in Eindhoven zal zijn om 18.00 uur.