Luister
Live
22 december 2022 - 17:05
Deel dit artikel:

Geluidsmeting zet streep door skatebaan in Don Boscopark, gemeente zoekt nieuwe locatie

De gemeente Valkenswaard gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor een skatebaan. Het eerste plan, op de beoogde locatie in het Don Boscopark, komt te vervallen vanwege de resultaten van een geluidsmeting.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Rick Jansen

Ter voorbereiding van de aanleg van een skatebaan in het Don Boscopark zijn bewonersbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten bleek dat een deel van de omwonenden zich zorgen maakte over onder andere geluidsoverlast, hangjeugd, verkeersveiligheid en het verdwijnen van groen.

Resultaat geluidsmeting

Naar aanleiding van de zorgen van de omwonenden heeft een geluidsmeting plaatsgevonden. De geluidsmeting is getoetst aan het Activiteitenbesluit milieubeheer. Op basis van de meting die is uitgevoerd en de verkenning die is gedaan is de verwachting dat het geluid boven de norm komt. De gemeente Valkenswaard heeft niet alleen gekeken naar de technische uitkomsten van de geluidsmeting, maar ook naar de impact van het geluid voor omwonenden. Op basis daarvan is besloten om het plan voor een skatebaan in het Don Boscopark van tafel te halen.

Op zoek naar een nieuwe geschikte locatie

Wethouder Theo Geldens: “Het in kaart brengen van het draagvlak onder omwonenden was een belangrijke processtap en ook een wens van de raad. Het resultaat van de geluidsmeting was echter doorslaggevend. Het Don Boscopark is dus geen goede optie meer voor de skatebaan. Samen met wethouder sport Rens Pijnenburg ga ik op zoek naar een alternatieve geschikte locatie en we zijn ervan overtuigd dat we snel een nieuwe geschikte plek vinden". De skatebaan is uiterlijk in het vierde kwartaal van 2023 gereed.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug