Luister
Live
8 januari 2023 - 12:13
Deel dit artikel:

VV Nieuwkuijk is nieuwe bestemming van snel bij De Valk vertrokken Everaerts

Ronny Everaerts (49), momenteel trainer van VV De Valk uit Valkenswaard, wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de trainer van VV Nieuwkuijk (3e klasse C).

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VV Nieuwkuijk

Belangrijk voor Nieuwkuijk is dat de eigen jeugd én talentvolle spelers die in Nieuwkuijk 2 zijn gegroeid, kansen krijgen om aan te sluiten bij de hoofdmacht. Dat was ook één van de eisen die gesteld zijn aan de nieuwe trainer.

Ervaring

Met de sportieve ambities die we als VV Nieuwkuijk hebben, is dit keer gekozen voor een meer ervaren trainer. Rik de Langen (voorzitter TC): "Normaliter zijn wij een club waar trainers hun carrière beginnen. Met Ronny Everaerts willen we de sportieve lijn doorzetten. Met het aantrekken van Ronny hebben we een trainer die al twintig jaar als eindverantwoordelijke langs de lijn staat. Daarnaast leidt hij zelf ook trainers op bij de KNVB. Een voetbaldier dus.”

Uithangbord voor de vereniging

VV Nieuwkuijk is ervan overtuigd dat hij ze op sportief gebied weer een stapje verder kan brengen. "Daarnaast vinden wij het vooral óók van belang dat hij binnen een dorpsclub als Nieuwkuijk past. Hij heeft vooral dorpsclubs van de 5e klasse tot en met de 2e klasse getraind. Een trainer van VV Nieuwkuijk moet begrijpen hoe wij in elkaar zitten, moet de visie van de club omarmen en moet respectvol om gaan met de omgeving. Hij is immers een uithangbord voor de vereniging.”

De juiste match

Ronny Everaerts: “VV Nieuwkuijk is nog een authentieke dorpsclub. Een stabiele club met een duidelijke visie. Niet alleen op sportief gebied, maar ook op andere belangrijke zaken zoals een veilige sportomgeving, aandacht voor vrijwilligers, een gezond financieel beleid en de upgrading van de accommodatie. Uit de gesprekken die ik heb gehad met de TC en het bestuur heb ik een goed gevoel over gehouden en dat we de juiste match hebben."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug