muziek
16 januari 2023 - 09:13
Deel dit artikel:

Bergeijk knikkert VV De Valk uit bekertoernooi

VV De Valk is niet sterk uit de winterstop gekomen. In de bekerwedstrijd uit bij RKVV Bergeijk kreeg de ploeg van vertrekkend hoofdtrainer Ronny Everaerts voldoende kansen om overwinning uit het vuur te slepen. Het gebrek aan scherpte voor het doel werd door derdeklasser Bergeijk keihard afgestraft en bekert met een 2-1 overwinning verder.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VV De Valk

In de eerste helft werd er niet gescoord. VV De Valk, dat het spel dicteerde, kreeg met Joran Vermeulen de grootste kans op de openingstreffer, maar vrij voor doel ging zijn inzet rakelings voorlangs het doel. Ook uit een voorzet van Dion Vermeulen wist Levi van der Heijden de bal niet in het doel te krijgen. Bergeijk kwam eenmaal gevaarlijk voor het doel van De Valk, maar spits Piet Michielse stuitte op het lichaam van de uitgekomen doelman Dennis Verhoeven.

Debuut

In de tweede helft kwam Joost Thomassen bij De Valk in de ploeg voor Koen van Steensel en werd doelman Dennis Verhoeven vervangen door de debuterende Lars Beeks van de O23.

Openingstreffer en gelijkmaker

Na ruim een uur kwam Bergeijk verrassend op voorsprong door een treffer van Bastian Rondeel, die te veel ruimte kreeg in het strafschopgebied en ongehinderd raak kon schieten: 1-0.

Het antwoord van VV De Valk volgde snel. Levi van der Heijden, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte in het eerste elftal, schoot knap raak: 1-1.

Late winnende goal

VV De Valk bleef de druk op RKVV Bergeijk houden, maar Levi van der Heijden kwam met een bal op de paal het dichtst bij een tweede treffer. Vlak voor tijd kreeg Bergeijk uit een uitbraak de kans op een hernieuwde voorsprong. Piet Michielse lokte doelman Lars Beeks uit zijn doel en gaf de vrijstaande Tijs van de Laar een niet te missen kans om de bal in de verlaten goal te schieten voor de 2-1.

In de slotminuten kregen Aart Verberne en Robin Smets nog een doelkans, maar het mocht niet zo zijn.

Programma

Zo start VV De Valk met een kater aan de tweede seizoenshelft met deze bekeruitschakeling. Dinsdag speelt de Valkenswaardse ploeg om 20.00 uur de oefenwedstrijd in Boxtel tegen ODC. Zondag wacht voor de competitie de uitwedstrijd in Weert tegen Wilhelmina'08.