muziek
27 februari 2023 - 15:41
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard laat koppositie (voor nu) liggen door gelijkspel tegen SHH

Na twee weken rust mocht SV Valkenswaard afgelopen zondag met frisse moed het veld weer op tegen SHH. Met de laatste twee verloren wedstrijden in het achterhoofd, maakte SV Valkenswaard, met de van blessure teruggekeerde Jordi van Meurs in de basis, een frisse start. Maar het wist niet te winnen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - SV Valkenswaard

Al in de 11e minuut wist Sem van Ham te scoren maar deze werd terecht afgekeurd voor buitenspel. In de 22e minuut was er een nieuwe kans voor Sem van Ham na een assist van Menno van Walsem. Sem van Ham kopte de bal echter in de handen van SHH keeper Juul Hamers, die overigens zijn doel de hele wedstrijd uitstekend bewaakte! Niet snel daarna was er een uitgelezen kans voor Tom Kusters. Via een rebound kwam de bal voor zijn voeten en hoefde hij alleen de bal nog maar binnen te tikken maar deze ging echter over i.p.v. erin. SHH had tot nu toe nog geen kansen en dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd het geval. Valkenswaard bleef aanvallen en dreigen maar tot een goal kwam het de eerste helft niet.

Dat veranderde niet na rust. SV Valkenswaard bleef kansen creëren maar kon er nog niet van profiteren. In de 68e minuut is daar weer een kans op de 1-0 doordat Tom Kusters vrij voor de keeper komt. Hij schiet wederom helaas, dit keer via de lat, de bal over. Na een pass van een hardwerkende Menno van Walsem vanuit linksvoor op Jordi van Meurs die vervolgens de bal scherp doorpasst naar Sem van Ham, is daar een enorme kans voor Sem om de bal eindelijk tussen de touwen te schieten. Gefrustreerd ziet SV Valkenswaard ook deze bal over gaan. In de 70e minuut wordt Tom Kusters vervangen door Thom van de Donk, welke door een gebroken scheenbeen, zijn rentree eerder dan verwacht maakt. De eerste bal die hij raakt neemt hij aan vanuit een corner en schiet meteen vanuit de lucht op goal. De bal gaat echter via de paal uit.

SV Valkenswaard blijft ook in de slotfase druk zetten maar het lukt ook Jordi van Meurs in de 84e minuut niet om de wedstrijd te beslissen. SHH lijkt tevreden met een gelijkspel en pakt hiermee de 1e plaats in ranglijst. Iets wat SV Valkenswaard had kunnen doen, als een van de kansen benut waren. Aan de inzet lag het in ieder geval niet. Hopelijk staat het vizier volgende week, thuis om 14.30 uur tegen Brabantia, wel op scherp om opnieuw bij de top 3 te kunnen blijven meedraaien.