Luister
muziek
4 november 2023 - 10:09
Deel dit artikel:

Appie Azmani wil met De Valk nog een prijs pakken: 'Misschien mijn laatste seizoen'

De Valk-Reusel Sport in de tweede klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Appie Azmani, de ervaren aanvaller van koploper De Valk. Hij vertelt over de overgang van Eindhoven naar Valkenswaard, zijn ploeggenoten Joran Vermeulen en Dennis Verhoeven en de topper van komende zondag tegen het voor hem onbekende Reusel Sport.

valkenswaard24
  / Willem-Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
Advertentie

Azmani speelde in zijn rijke voetbalcarrière voor heel wat clubs. Hij begon in de jeugd van ESV en werd hierna automatisch lid van WODAN. Bij deze fusievereniging (ontstaan door het samengaan van ESV en Woensel, red.) speelde hij diverse jaren, voordat hij vertrok naar Unitas’59, om vervolgens ook bij Brabantia zijn kunsten te vertonen. Hierna beproefde Azmani zijn geluk in België. Bij Wezel Sport werd hij topscorer en dit leverde hem een transfer op naar KSV Oud-Turnhout (tweede provinciale). Totdat André Nijssen hem belde en hem verleidde om voor FC Eindhoven/av te kiezen.

Bij de blauwwitten beleefde de veel scorende spits diverse hoogtepunten. De ambitie – om te promoveren naar de hoofdklasse/vierde divisie – kon jammer genoeg niet worden gerealiseerd. Afgelopen seizoen werd zelfs een drama, want FC Eindhoven/av degradeerde naar de tweede klasse. “Veel jongens vertrokken en zelfs twijfelde ik of ik zou stoppen. Totdat ik werd gebeld door Mo Oukadi, een vriend van me. Hij ging spelen voor het nieuwe zaterdagteam van BES/De Valk en vroeg of ik zin had om ook mee te gaan. Ik heb toen gezegd: ‘Gooi maar een balletje op’.”

Goed gevoel

Vervolgens kreeg Azmani een appje van Huub Vermeulen van De Valk. Of de interesse serieus was. “Ik heb toen gemeld dat ik er over na wilde denken. We hadden op zondag een inhaalwedstrijd tegen DOSKO en toen is hij komen kijken. “Na afloop hadden we een gesprekje en vroeg Huub of ik eventueel ook voor het zondagteam wilde spelen. Ze waren namelijk op zoek naar een nieuwe spits, omdat Luc Nouwen terug ging naar Budel. Ik heb de week erna een gesprek gehad met mensen van De Valk en het gevoel was meteen goed.”

Omdat hij de nieuwe trainer van De Valk, Nik Bierens, helemaal niet kende, wilde Azmani graag nog een gesprekje met hem. “Om te vragen wat zijn voetbalvisie is en of ik daar in pas. Het was een heel positief gesprek. De plannen van Nik spraken me aan en het beeld dat ik al had van de club werd alleen maar versterkt. Bij De Valk staat het voetbal voorop en verloopt alles zeer gestructureerd. De sfeer is hartstikke goed en de vrijwilligers zorgen er voor dat het ons aan niets ontbreekt. Mijn conclusie was dan ook: ‘Laten we het doen!’ Een hele goede beslissing.”

Echte toppers

Afgezien van het gelijkspel tegen SV Laar, loopt het bij De Valk als een tierelier. “Er zijn meerdere nieuwe spelers gekomen en de trainer heeft er in relatief korte tijd een heel goed voetballende ploeg van gesmeed. Met Joran Vermeulen en Gideon Pieschel in de spits en Dennis Verhoeven in het doel hebben we drie échte toppers in de gelederen. Ik ben in eerste instantie gehaald als spits, maar moet zeggen dat ik me als nummer 10 ook heel lekker voel. Met deze spelersgroep moeten we gewoon meedoen voor het kampioenschap!”

Azmani windt er geen doekjes om. De Valk gaat voor minimaal promotie naar de eerste klasse. En dus het herstel van de derby tegen SV Valkenswaard. “We hebben in de beker tegen ze gespeeld en ik vond het mooi om te zien hoe deze wedstrijd wordt beleefd door spelers en supporters. Ik denk dat we zeker het niveau hebben om mee te kunnen in de eerste klasse. Maar dan moeten we eerst eens zorgen dat we er komen. We zijn uitstekend gestart, maar het is zaak om dat vol te houden. Te beginnen tegen Reusel Sport.”

Rekening houden

De 32-jarige Eindhovenaar kent de tegenstander van zondag niet, maar hij heeft begrepen dat het een zeer sterke ploeg is. “Niet alleen fysiek, maar ook technisch. Ze staan niet voor niets op de derde plaats en afgelopen week stuurden ze Geldrop met 3-0 naar huis. Bovendien wonnen ze ook van Laar en speelden ze gelijk tegen Brabantia. Een team dus om serieus rekening mee te houden. Weet je, wellicht is dit mijn laatste seizoen en ik wil dan nog graag een prijs pakken. Een kampioenschap met De Valk zou de ultieme afsluiting zijn!”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie