Luister
muziek
25 maart 2024 - 10:23
Deel dit artikel:

Reusel legt VV De Valk over de knie in spannende topper

In een boeiende topper heeft Reusel Sport de drie punten op sportpark Den Hoek weten te behouden tegen koploper VV De Valk. Een fantastisch doelpunt van Wout Vosters in de tweede helft besliste de wedstrijd in het voordeel van Reusel Sport en bezorgde De Valk hiermee haar tweede seizoensnederlaag.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

Beide ploegen hadden veel respect voor elkaar en hielden elkaar goed in bedwang. Na ruim een kwartier werd De Valk met Gideon Pieschel voor de eerste keer gevaarlijk met een schot dat voorlangs ging. Reusel Sport kreeg niet veel later een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Aanvaller Wout Vosters zag zijn inzet een meter naast gaan.

Na een half uur kreeg uit een hoekschop Joran Vermeulen de kans om het Reuselse doel onder vuur te nemen, zijn schot smoorde in een overvol strafschopgebied. Aan het eind van de eerste helft bracht de Reuselse spelmaker Mathijs Bel de bal in het strafschopgebied en vond het hoofd van Jorg Dickens, die kon geen snelheid aan de bal meegeven waardoor de bal voor doelman Dennis Verhoeven eenvoudig opgepakt kon worden.

In de tweede helft was Mathijs Bel gelijk gevaarlijk namens Reusel Sport met een hard schot dat rakelings over het Valkenswaardse doel scheerde. Daarna leek De Valk steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen, middenvelder Mauro van Houtum zette Reusel Sport doelman Brent van der Heijden als eerste met een venijnig schot aan het werk. Vlak daarna zette Appie Azmani de diepgaande Alberto Puts in scoringspositie, maar zijn inzet ging ruim naast het doel. Na ruim een uur spelen was het de Reuselse aanvaller Wout Vosters die de wedstrijd openbrak met een droge knal in de linkerbovenhoek waar doelman Dennis Verhoeven geen antwoord op had 1-0.

De Valk schakelde een tandje bij en zag vijf minuten later Joran Vermeulen doorkomen over rechts, bereikte Appie Azmani die zijn inzet gekraakt zag worden en eenvoudig verwerkt kon worden. Uit een vrije trap van Robbert Born had doelman Brent van der Heijden wat meer moeite, maar hield zijn doel schoon. Reusel Sport bleef ook gevaarlijk, zo soleerde Jorg Dickens zich knap vrij en bediende Davy Verbaant die zijn inzet tot hoekschop verwerkt zag worden.

Een minuut later was het weer uitblinker Mathijs Bel die het doel van De Valk onder vuur nam, maar doelman Dennis Verhoeven voorkwam een grotere achterstand. Een klein kwartier voor het einde kreeg Joran Vermeulen uit een voorzet van invaller Luuk Broers dé kans om De Valk weer naast Reusel Sport te schieten, maar de inzet van de clubtopscoorder ging hoog over. De Valk probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar de bal viel steeds net niet goed en bleef Reusel Sport knap overeind en was de tweede competitienederlaag voor De Valk een feit.

Zo is het door de nederlaag van De Valk weer ongemeen spannend aan de top van de 2de Klasse D, Oirschot Vooruit kende weinig moeite met Bladella en is De Valk weer tot op één verliespunt genaderd. Aankomend paasweekend is De Valk vrij, zondag 7 april staat de eerstvolgende wedstrijd geprogrammeerd met een uitwedstrijd tegen Geldrop op sportpark De Kievit om 14.30 uur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie