Luister
Live
31 mei 2022 - 18:06
Deel dit artikel:

Daniëlle van de Donk ondanks blessureleed bij definitieve EK-selectie Oranje

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn definitieve selectie voor het EK voor vrouwen bekendgemaakt. De Valkenswaardse Daniëlle van de Donk maakt hiervan deel uit, ondanks maandenlang blessureleed.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - KNVB

Op 6 juli wordt het Europees Kampioenschap afgetrapt in Engeland. Met keepsters Daphne van Domselaar en Barbara Lorsheyd en speelsters Esmee Brugts, Kerstin Casparij, Cailtin Dijkstra, Damaris Egurrola, Romée Leuchter en Marisa Olislagers maken maar liefst acht speelsters voor het eerst deel uit van de selectie van een groot eindtoernooi.

Mark Parsons: "We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om het beste team samen te stellen met een ongelofelijk belangrijke zomer op komst. Niet alleen voor ons, maar voor het vrouwenvoetbal in het algemeen. We waren de afgelopen maanden onder de indruk van het talent en de toenemende kwaliteit van speelsters in binnen- en buitenland, waarvan velen aan het einde van het seizoen indrukwekkende trofeeën de lucht in hebben getild."

Rentree Van de Donk

Danielle van de Donk maakt haar rentree bij de OranjeLeeuwinnen na een afwezigheid van negen maanden. Parsons: "De terugkeer van Danielle is heel mooi nieuws voor ons allemaal. Zij is zowel binnen als ook buiten het veld een waardevolle kracht voor het team en ik ben onder de indruk van de manier waarop zij in aanloop naar het EK maandenlang keihard, succesvol, aan haar herstel gewerkt heeft."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug