Luister
muziek
17 maart 2022 - 11:53
Deel dit artikel:

Theo Geldens (H&G) haalt opgelucht adem: 'Ik vond het écht heel spannend'

Theo Geldens is met zijn partij H&G wederom de grootste van gemeente Valkenswaard. Dat werd woensdagavond duidelijk bij de Uitslagenavond in De Hofnar, waar Valkenswaard24 live verslag van deed. "Er staat echt veel op z’n kop in gemeente Valkenswaard. Dan ben je ook een beetje bang dat je daar op wordt afgerekend."

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Dat vertelt Geldens op the morning after. Helder & Gedreven (H&G) sleepte zes zetels in de wacht, net als vier jaar geleden. Met dit resultaat is de huidige wethouder Geldens meer dan tevreden. "Ik vond het écht een heel spannende avond. We hebben bestuurlijk verantwoordelijkheid genomen de afgelopen vier jaar. Er staat nu echt veel op z’n kop in Valkenswaard. Dan ben je ook een beetje bang dat je daar op wordt afgerekend. Dan ben ik toch heel blij dat we dat vastgehouden hebben."

VOTE

Maar er vindt toch een flinke verschuiving plaats in de gemeenteraad van gemeente Valkenswaard. De grooste verrassing: VOTE. "Écht niet aan zien komen. Écht niet te geloven. Wat we geleerd moeten hebben, is dat de jongeren toch echt aan het zoeken zijn hoe zij beter een rol in de samenleving kunnen spelen. Hoe grijzer dat het wordt, hoe meer drang dat er is aan de onderkant. Ik merk dat wij dat ook niet kunnen bieden. Ik zat altijd te antwoorden op wat jongeren vroegen, maar merkte dat het niet aankwam. Bram Bots (nummer 2 op de kieslijst van H&G) zij dan inhoudelijk hetzelfde, maar dan kwam het wél binnen."

CDA

Een andere verrassing is het CDA, dat drie zetels verliest en nu met twee de raad in gaat. "Ik ben erg verrast over de uitslag het CDA, had ik echt niet verwacht. Traditioneel stemt gemeente Valkenswaard altijd CDA, verwachtte ik."

Coalitie vormen

H&G mag nu wederom het voortouw gaan nemen. Allereerst om een coalitie te gaan vormen. Daarin zal ook VOTE serieus in mee worden genomen, zo geeft Geldens aan. "Als jongeren dit signaal afgeven, zou je een slechte politici zijn als je dat negeert. We gaan met iedereen om de tafel en kijken of we daar iemand ons ik kunnen laten begeleiden. Om zo te borgen dat we met iedereen objectief kunnen spreken."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie