Luister
muziek
17 maart 2022 - 12:25
Deel dit artikel:

Arianne Valkhof (CDA) reageert op verlies: 'Nu even pas op de plaats maken'

De grootste verliezer van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Valkenswaard is het CDA. Ze zijn met een verlies van drie zetels teruggevallen naar twee. "Je weet dat het niet mee zal vallen. Je hoopt er het beste van. Dan is het gewoon heel jammer", is de eerste reactie van lijsttrekker Arianne Valkhof.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Vorige keer pakte het CDA nog een restzetel mee. Dat lijkt er nu niet in te zitten. "Als je dan min 3 op het scherm ziet staan, is dat even vervelend. Als je daarna naar huis fietst, dan ja... Ik denk dat we dit met z’n allen even goed dit moeten laten rusten en een goede analyse van moeten maken. Je verwacht, gezien de landelijke teneur, dat het moeilijk zou worden. Ja, ik had gehoopt dat we drie zetels zouden halen."

Ingecalculeerd

Valkhof zegt al rekening te hebben gehouden met een verlies. "Ik dacht dat we er drie zouden halen. Ik ben altijd voorzichtig, dus ik vond het heel moeilijk om in te schatten. Zeker ook met VOTE en andere sterke lokale partijen. PvdA heeft het (als landelijke partij) wel beter gedaan. Ik vind het super dat VOTE het zo goed heeft gedaan."

Frisse wind

De lijsttrekker geeft aan dat CDA even gaat toekijken wat er gebeurt. "Geeft ons de kans om een frisse wind te laten waaien. Hartelijk gefeliciteerd aan VOTE en H&G. Ook Vitaal Lokaal met vier zetels. Wij moeten eens goed even nadenken. Even analyseren wat er is gebeurd. Wat kunnen we verbeteren? Met deze uitslag moeten we gewoon even pas op de plaats maken en kijken wat er allemaal gebeurt."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie