Luister
muziek
01 Augustus 2023 15:03
Deel dit artikel:

Kringloop De Kempen opent nieuwe kledingwinkel in Valkenswaard

Aan de Corridor in Valkenswaard wordt een nieuwe kledingwinkel geopend. Eigenaar daarvan is Kringloop de Kempen, dat meerdere vestigingen heeft in de regio. We spreken Ton Dietvorst, de directeur van de kringloopwinkels.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Dietvorst legt uit dat kledingwinkel voor nu een jaar aan de Corridor gevestigd zal zitten. “We gaan kijken of het rendabel is. Zo ja, dan gaan we door op deze locatie of een vestiging in de buurt hiervan.” In de winkel zullen kleren voor een lage prijs te koop zijn.

Een pop-up-kledingwinkel dus. Hier zullen kleren, schoenen en tassen te koop zijn. Het moet de uitstraling van een doorsnee kledingwinkel krijgen en niet die van een kringloopwinkel. “Wij willen met kringloopwinkels niet de rommelwinkel op de hoek zijn. We bieden de producten op een goede manier aan, om het aantrekkelijk en laagdrempelig te maken voor de klant.”

Geen kringloop, maar kledingwinkel

Een tijdje geleden was Ton Dietvorst met de wethouder van gemeente Valkenswaard in gesprek om een kringloopwinkel te beginnen. “Uiteindelijk hebben we geen overeenstemming bereikt”, vertelt Dietvorst. “Door wethouder en gemeente is anders besloten. Er zit nu dus een andere kringloopwinkel op de John F. Kennedylaan.” De kledingwinkel is Dietvorst met Kringloop De Kempen op eigen initiatief gestart. “Er is een goede overeenkomst met de huurder van dit pand, dat al een aantal jaren leeg staat.”

Daarmee kan Kringloop De Kempen ook een plek bieden voor mensen die graag weer aan het werk gaan. “Wij denken dat we op deze manier mensen weer zinvol werk kunnen bieden. Dat is ook een van onze doelen. Enerzijds willen we spullen een tweede leven geven, anderzijds mensen weer in hun kracht zetten door ze zinvol werk te geven in een omgeving die aantrekkelijk is.”

Kringloopwinkel afgebrand in Veldhoven

Het is een nieuwe wind die door het bedrijf waait, waar ze de afgelopen tijd een flinke klap te verwerken hebben gekregen. In juli brandde namelijk hun vestiging in Velhoven af. Daarvoor is een man uit Valkenswaard opgepakt. “De plannen voor de vestiging in Valkenswaard waren er daarvoor al. In het Citycentrum van Veldhoven huren we nu tijdelijk een winkelruimte. Die zal op 15 september openen. Ondertussen zijn we in gesprek met de eigenaar van het afgebrande pand om kijken of nieuwbouw een mogelijkheid is.”

Daarvoor, op 18 augustus, gaan de deuren van de nieuwe kledingwinkel aan de Corridor in Valkenswaard open.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie