Luister
muziek
20 maart 2024 - 15:15
Deel dit artikel:

Corridor Mode bestaat 50 jaar: ‘Er is bij ons in de winkel ook altijd tijd voor een praatje’

Al vijftig jaar siert Corridor Mode de hoek van de Valkenswaardse winkelstraat. We gaan in gesprek met beheerder Christ van den Bosch, die de geheimen van de kledingwinkel blootlegt. “We helpen klanten persoonlijk”, vertelt hij onder meer.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Stijn van Mierlo
Advertentie

Het is een meer dan bekende naam in het Valkenswaardse winkelgebied. De Corridor is veel winkel rijk, maar er zijn er niet veel die de vijftig jaren aantikken. De modewinkel die Christ van den Bosch beheert, heeft het echter wel gehaald. Dat wordt in 2024 gevierd met kortingen en waardering voor de vaste klanten. Ze hebben inmiddels een imposante klantenlijst van 3500 personen.

Corridor Mode heeft altijd op dezelfde plek gezeten als waar ze nu nog zitten; op de kruising met de Karel Mollenstraat Zuid. Het is eigendom van confectiebedrijf Verbeek, legt Christ uit. “Sinds 2014 ben ik bij de winkel betrokken en vanaf 2017 doe ik het volledige beheer. Daarnaast hebben we twee dames in dienst, Astrid Jansen en Hennie Visser. Zij zijn ook heel belangrijk en bekende gezichten voor onze klanten.”

De winkel is ooit opgezet door Thomas van den Heuvel, toen nog op een andere locatie en andere naam. De huidige naam en winkel bestaan nu vijftig jaar. In 2014 stapte Christ in. “Ik was al een bekend gezicht, omdat ik in De Kerverij al gewerkt had. Ik heb 25 jaar in de schoenenwereld gezeten. Daarna ben ik dit gaan doen.” Met Corridor Mode richt Christ zich op mannenkleding.

Winkeltrouwe klanten

Wat de kracht van de winkel is? “Dat we dicht bij onszelf blijven en dicht bij de klant. Toen ik hier kwam, hadden we een beetje een suffig imago. Toen zijn we gaan verjongen. Nu komen er ook mensen van eind 20 binnen, die ons eerst voorbij zouden zijn gelopen. Maar ook de oudere doelgroep zijn we niet vergeten. Sinds 2019 is de meerderheid van Nederland 50-plus hè. Oudere mensen blijven langer jong. We hebben daarmee niet onze trouwe klant uit het oog verloren. Juist dat publiek komt ieder jaar een setje halen. Die zijn winkeltrouw. Er is ook altijd tijd voor een praatje in onze winkel.”

Kortingsactie

Het vijftigjarig bestaan van Corridor Mode viert de winkel met een kortingsactie. Christ legt uit: “Als mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijgen ze voor iedere 50 euro die ze hier besteden een stempel. Als je zeven stempels hebt (dus ten minste 350 euro besteed hebt), krijg je 50 euro korting. Je kunt sparen tot en met 31 december 2024 en tot 1 maart 2025 kun je het besteden.” Daarnaast gaan ze nog meer acties bedenken.

Volgens Christ zijn hun ‘drijvende krachten’ in de winkel merken als Casa Moda, Marvelis en Donders 1860. “Dat zijn leveranciers met een goede kwaliteit. De broeken verkopen we vanuit de eigen makelaardij van het confectiebedrijf. Die hebben een West-Europese pasvorm en kwartmaten.” Uniek, zo legt Christ van den Bosch trots uit.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie