Luister
muziek
22 Maart 2024 21:10
Deel dit artikel:

Durlinger vestigt zich op plek van Smolders Modeschoenen: ‘Totale metamorfose van het pand’

Als je regelmatige bezoeker van Smolders Modeschoenen in Valkenswaard was, zal je twee keer met je ogen moeten knipperen als je de winkel nu binnenstapt. Durlinger heeft het pand omgetoverd tot een ‘huiskamer-gezellige’ ruimte. Zaterdag 23 maart 2024 heropenen de deuren van de nieuwe schoenenwinkel. We spreken Paul Morren, filiaalmanager van Durlinger Valkenswaard, over zijn nieuwe avontuur.

valkenswaard24
  / Betaalde content
Advertentie

In oktober 2023 maakte Smolders Modeschoenen bekend dat ze de winkel na meer dan honderd jaar zouden gaan sluiten. Een totale uitverkoop volgde en nu neemt Durlinger het pand aan de Eindhovenseweg 10 over. Paul Morren, geen onbekende in Valkenswaard, gaat de schoenenzaak runnen. “Mensen kunnen mij kennen van een andere schoenenzaak in Valkenswaard. Op die plek heb ik vijftien jaar gewerkt”, vertelt een gelukkige Paul, die trots is op het resultaat van de verbouwing.

Van top tot teen verbouwd

Paul legt uit: “Samen met de directie is er een plan neergelegd van hoe de winkel eruit zou moeten zien. In twee weken tijd is dit helemaal verbouwd en gerealiseerd.” Van top tot teen is de winkel getransformeerd. Er ligt een nieuwe vloer in, de etalage is bij het pand getrokken en de kassa is naar de andere kant van de ruimte verplaatst. “Samen met een groot team vanuit het servicekantoor van Durlinger, is er flink geklust om de winkel klaar te maken voor de opening.”

Paul is ervan overtuigd dat hij met deze Durlinger-vestiging een uniek aanbod heeft in Valkenswaard. Hij licht toe: “We hebben meer dan zestig merken in ons assortiment voor dames, heren en kinderen. Onze schoenen zijn modieus en comfortabel. Van merken zoals Gabor, Hartjes, Waldlaufer, Hispanitas en Xsensible worden je voeten blij.”

Voor de kinderen

Voor kinderen is er één van de meest uitgebreide collecties uit de regio te vinden; Schoenmaatjes. “Nieuw is dat alle maten van alle kinderschoenen in de winkel zelf staan. De klanten kunnen zodoende zelf kijken welke maat bij hun kinderen past. Uiteraard helpen we graag bij het opmeten van de voetjes en het geven van advies, zodat iedereen met goed passende en lekker zittende schoenen de deur uit gaat. Daarbij kun je bij Durlinger leren strikken en ontvangt elk kind bij aankoop van een paar schoenen een rugzak en verrassing.”

Voetverzorgingslijn van Durlinger Valkenswaard

Ook uniek: Durlinger Valkenswaard verkoopt een eigen Blije Voeten Voetverzorgingslijn. Hierin zitten speciale vijlen voor de voeten, eeltcrème, crème tegen droge voeten, beencrème, ijsgel, voetenbalsem en exfoliërende voetsokken. “Dat hebben heel weinig schoenenwinkels”, aldus Paul.

Uiteraard hoort er bij de opening van de nieuwe vestiging van Durlinger een passende actie. Elke klant krijgt zaterdag 23 en zondag 24 maart 10 procent korting op de gehele schoenencollectie. “Op echt alles, niks is uitgesloten”, zegt Paul. “Mensen worden dit weekend verwelkomd, ik speel een beetje de gastheer. We hebben de ingang versierd met een ballonnenboog. Kom gezellig langs voor een praatje en om het oude Smolderspand in het nieuwe jasje te zien. Er heeft een totale metamorfose plaatsgevonden. Van klassiek, naar huiskamer-gezellig, zou ik het noemen.”

Klaar voor het openingsweekend

Er is lichte spanning bij Paul Morren. Als filiaalmanager van Durlinger Valkenswaard kijkt hij uit naar het openingsweekend van zijn schoenenwinkel. “Ik hoop op een heel gezellig weekend. Iedereen is welkom!”

Openingstijden van Durlinger Valkenswaard

  • Maandag: 12.00 tot 17.30 uur
  • Dinsdag: 09.30 tot 17.30 uur
  • Woensdag: 09.30 tot 17.30 uur
  • Donderdag: 09.30 tot 17.30 uur
  • Vrijdag: 09.30 tot 20.00 uur
  • Zaterdag: 09.30 tot 17.00 uur
  • Zondag: Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag

Over Durlinger

“Durlinger is een familiebedrijf dat al 143 jaar mensen blij maakt met schoenen. In die zin is onze historie vergelijkbaar met die van de familie Smolders, die ook al generaties lang schoenen verkoopt”, vertelt Durlinger-directeur Roger Durlinger.

“Ons team heeft er zin in en is al helemaal klaargestoomd om een nieuwe, mooie winkel neer te zetten. Kom je snel een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel?”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie