Luister
muziek
21 Augustus 2024 21:54
Deel dit artikel:

Nieuw initiatief voor ouderen: 't Koffiehuisje in Valkenswaard

Zorgorganisatie Comfor opent ‘t Koffiehuisje in hartje Valkenswaard. Dit moet dé ontmoetingsplek worden voor ouderen, medewerkers en vrijwilligers in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Comfor
Advertentie

Zoals de naam al doet vermoeden staat de koffie er altijd klaar. 't Koffiehuisje is straks dé ontmoetingsplek van Comfor voor ouderen, medewerkers en vrijwilligers in Valkenswaard. De locatie heeft een huiskamersfeer, een uitkijk over de Markt en het trouwkerkje Weerderhuys. Het is bedoeld als ontmoetingsplek voor ouderen uit de wijk en een fijne uitvalsbasis voor ouderen die straks wonen bij het nieuwe woonhof D’n Hertog aan de Maastrichterweg 11.

Tijdelijk informatiecentrum

Aankomende periode wordt ‘t Koffiehuisje ook gebruikt als tijdelijk informatiecentrum voor onze nieuwe woonlocatie D’n Hertog. Daar levert Comfor straks 24-uurszorg aan ouderen met dementie en somatische aandoeningen. De bouw van D’n Hertog is in volle gang en in het tweede kwartaal van 2025 zullen de eerste mensen hier komen wonen en werken.

Om die reden is het nu een mooi moment om verbinding te zoeken met de buurt en toekomstige bewoners, medewerkers en vrijwilligers alvast de sfeer te proeven binnen onze organisatie. Dit geldt zowel voor ouderen die bij D’n Hertog komen wonen, als voor hen die graag op deze nieuwe locatie komen werken.

“We openen ‘t Koffiehuisje omdat we zo goed kunnen kennismaken ouderen en toekomstige medewerkers en vrijwilligers. We nemen graag de tijd voor de mensen. Aandacht voor de mens is alles. Daarom starten we op tijd met kennismakingen. Ook geeft het de gelegenheid aan zij-instromers om kennis te maken met onze organisatie en de zorg. En natuurlijk om ze goed voor te bereiden op een baan in de zorg bij Comfor", vertelt algemeen directeur van Comfor, Anja van den Borne.

Officiële opening

De officiële opening vindt plaats op 27 augustus om 15.30 uur en wordt geopend door wethouder Bram Bots. De gemeente onderstreept het belang van ontmoetingsplekken zoals deze. De doelgroep van ouderen groeit flink de aankomende jaren en er is vanuit de gemeente behoefte aan initiatieven die ouderen en mantelzorgers ondersteunen.

Over Comfor en locaties in de buurt

Comfor is een landelijke zorgorganisatie die wonen, welzijn en zorg aanbiedt aan ouderen met dementie en/of somatische aandoeningen. Met oprechte tijd en aandacht. In Bladel heeft Comfor drie locaties, waaronder Huize Moors. Dat is een woonlocatie voor ouderen met dementie en somatische aandoeningen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie