Luister
muziek
20 november 2023 - 05:53
Deel dit artikel:

Jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels bezoekt Valkenswaard

Ontmoet de bekende jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels op woensdagmiddag 29 november. Ze komt hoogstpersoonlijk langs in de Bibliotheek van Valkenswaard om over haar werk en boeken te vertellen en vragen van de kinderen te beantwoorden.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Bibliotheek De Kempen
Advertentie

Maren Stoffels (1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het. Op haar 15de besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Thrillers

De laatste jaren schrijft ze thrillers voor jongeren (12-plus), waaronder Escape Room, Fright Night, Room Service, Black Friday, Lock Down en Escape Room 2.0 . Met deze thrillers werd ze meermaals genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Tijdens haar scholenbezoeken ontdekte Maren dat ook jongere lezers haar thrillers graag willen lezen. Op verzoek van haar lezers schrijft ze daarom ook thrillers voor 10-plus, waaronder Escape Game en Laser Game . Daarnaast schrijft Maren de spannende serie De Wisselaar, waarin de hoofdpersoon van leven kan ruilen met anderen en zo van het ene gevaarlijke avontuur in het andere terechtkomt. Maren bezoekt meer dan honderd scholen per jaar. Als geen ander weet ze waarover kinderen en jongeren graag willen lezen.

Welkom

Maren Stoffels zal woensdagmiddag 29 november twee bezoeken doen. De eerste is voor basisschoolkinderen vanaf groep 6 en zal plaatsvinden van 14.30 tot 15.30 uur. Daarna zijn jongeren uit de 1ste tot en met 4de van het voortgezet onderwijs welkom van 16.00 tot 17.00 uur.

Je mag gratis deelnemen, maar er is beperkt plek, dus vol is vol. Meld je aan op bibliotheekdekempen.nl. Daar vind je ook een link naar alle boeken van Maren Stoffels die je bij Bibliotheek De Kempen kunt lenen of kunt lezen of luisteren in de Online Bibliotheek.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie