Luister
Live
7 juni 2021 - 16:20
Deel dit artikel:

Crowdfunding voor café Bommel gestart na brand afgelopen weekend

Na een coronajaar van gedwongen sluiting voor café Bommel in Dommelen, kwam daar afgelopen weekend nog eens een fikse brand overheen, waardoor er schade is ontstaan. Inmiddels loopt een crowdfunding op rolletjes en is er al ruim 9.300 euro opgehaald om het café te steunen.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Google Streetview

Vanaf zaterdag 5 juni mochten de cafés er weel vol tegenaan gaan. Maar in de nacht daarvoor ging het mis. "Er was geen rekening gehouden met een 'kloothommel' die de nacht voor de opening even een brandje kwam stichten", zegt de initiatiefnemer van de crowdfunding. Rond 01.30 uur kreeg de brandweer melding van een brand bij het café. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een container die in brand stond, waardoor uiteindelijk ook de opbergschuur van het café vlam vatte. De hulpdiensten braken de schuur open en klommen op het dak om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is echter nog onbekend. Of het om brandstichting gaat, is dus niet duidelijk.

Doneren
De initiatiefnemer voor de crowdfunding wil de eigenaars een hart onder de riem steken en hun leed wat verzachten. Dat gaat vrij aardig. Er zijn inmiddels zo'n 275 donaties gedaan, samen goed voor ruim 9.300 euro. Wil jij ook een duit in het zakje doen, klik dan HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug