Luister
muziek
22 september 2022 - 12:49
Deel dit artikel:

Kijkje in het leven van iemand met een beperking: het kan bij bibliotheek Valkenswaard

Beleef het mee in de bibliotheek in Valkenswaard: een interactieve middag voor jong en oud over leven met een handicap.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
Advertentie

Op woensdag 28 september organiseert het gehandicaptenplatform samen met De Bibliotheek in Valkenswaard: De Levende Bibliotheek. Een middag waarbij kinderen èn volwassenen een kijkje kunnen nemen in het leven van iemand met een beperking.

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Zou je zelf goed vooruit kunnen in een rolstoel? Wat betekent het als je met een beperking moet leven elke dag?

Smeren van boterham

Valentijn van Esch, die we al eens eerder geïnterviewd hebben, heeft deze interactieve middag gecoördineerd: “We hebben allerlei activiteiten georganiseerd zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Denk hierbij aan het smeren van een boterham met een bril op waarmee je niets ziet en het rijden van een klein parcours in een rolstoel.”

Ambassadeur voor toegankelijkheid

Burgemeester Anton Ederveen is nauw betrokken bij het gehandicaptenplatform en Agenda 22, de VN-resolutie dat erop gericht is om iedereen deel te laten nemen aan de maatschappij, ongeacht lichamelijke beperking. Hij opent de middag en zal onder andere voorlezen. Ook de kinderburgemeester Amy Vos zal er zijn.

De toegang is gratis en op de website van de bibliotheek kun je aangeven met hoeveel personen je wilt komen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie