Luister
muziek
29 Januari 2024 08:40
Deel dit artikel:

Gemeente maakt onderzoeksresultaten bekend over cultureel object in centrum

Op donderdag 1 februari is er een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad. Deze begint om 19.30 uur en is openbaar.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Je bent welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis aan de Hofnar 15 in Valkenswaard.

Presentatie resultaten onderzoek naar Nieuw Cultureel Initiatief

Op deze informatiebijeenkomst presenteert de werkgroep Nieuw Cultureel Initiatief de resultaten van het onderzoek dat zij liet uitvoeren onder de Valkenswaardse bevolking. Het onderzoek vond plaats om behoeftes en ideeën van bewoners naar voren te halen over het plaatsen van een uniek cultureel object/of een plek, aan de oude N69 (nabij de Markt), dat/die verbinding en ontmoeting stimuleert.

Nadat het voornemen van BIMKV (Burger Initiatief Muziek Kiosk Valkenswaard) om een muziekkiosk te realiseren in hartje Valkenswaard op de Markt, op veel weerstand stuitte, strandde het plan uiteindelijk in de gemeenteraad. De gemeenteraad nam een motie aan waarin de opdracht meegegeven werd om te zorgen voor meer draagvlak, omdat tegenstanders vonden dat ze onvoldoende betrokken waren geweest bij de planontwikkeling.

Na bemiddeling tussen voor- en tegenstanders van de kiosk, werd een nieuwe werkgroep samengesteld van vóór- en tegenstanders. Die besloot het idee nieuw leven in te blazen. Niet door het ontwerp aan te passen, maar door de inwoners van Valkenswaard te vragen waar zij behoefte aan hebben.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie