Luister
muziek
28 augustus 2022 - 12:43
Deel dit artikel:

Waarschuwing voor slechte waterkwaliteit door droogte

Door de aanhoudende warmte en droogte is de waterkwaliteit in ons gebied over het algemeen slecht. Daardoor kan het water botulisme, blauwalg of andere bacteriën bevatten. Waterschap De Dommel: "We adviseren om alleen contact te hebben met water dat is aangewezen als officieel zwemwater."

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Want daar controleren ze regelmatig de kwaliteit van het water. Van contact met water met botulisme of blauwalg kun jij of jouw huisdier ziek worden.

Zwemwater

Het warme weer is voor veel mensen en dieren aanleiding om verkoeling te zoeken in het water. Let op dat je alleen in water zwemt dat aangewezen is als officieel zwemwater. "Want daar controleren we regelmatig de kwaliteit van het water", zegt het waterschap.

Botulisme of blauwalg

Water dat niet gecontroleerd wordt kan blauwalg, botulisme of andere bacteriën bevatten. Blauwalgen komen overal ter wereld voor in zoet water. Sommige blauwalgen zijn giftig.
Botulisme is een vergiftiging veroorzaakt door een bacterie. Door botulisme sterven dieren, zoals eenden en vissen. Het is meestal niet gevaarlijk voor de mens. Honden en andere dieren kunnen er wel ziek van worden. Botulisme komt voor in beken, sloten of vijvers. Vaak is dit in het voorjaar en de zomer.

Ook in helder water kunnen bacteriën zitten waar jij of jouw huisdier ziek van kunnen worden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie