Luister
muziek
18 Oktober 2024 19:33
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard luidt noodklok en denkt zelfs aan fusie met De Valk

Het bestuur van SV Valkenswaard heeft in een brief aan de fractieleden van de Valkenswaardse gemeenteraad klip en klaar aangegeven dat het vijf voor twaalf is. Er is volgens hen een tekort aan ruimten en goede velden, maar de financiële middelen blijven achterwege.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Donderdag ging een noodoproep van SV Valkenswaard richting het gemeentehuis, ondertekend door Teun van Lieshout, verantwoordelijk voor jeugdvoetbal, en bestuurslid Danny Schrijvers. "Wij zijn inmiddels een voetbalvereniging met 1154 leden, 60 proefleden, 63 competitieteams en 154 vrijwilligers", zo luidt het begin van de brief.

In het schrijven benadrukken de mannen dat het niet alleen om voetballen draait bij de vereniging, maar dat ook maatschappelijk een steentje wordt bijgedragen. Zij doelen daarmee op 'Anders van Smaak', waarbij mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken in de keuken van de club, waarin zich een echte bakkerij bevindt. Buiten schooltijd zet SV Valkenswaard de poorten gastvrij open voor Sportstuif, de buitenschoolse opvang. Ook is een G-team gevormd met voetballers met een beperking. Walking football met diverse teams zijn vaak op het terrein te vinden en er wordt samengewerkt met Cordaad Welzijn en de Stichting Leergeld.

Onder spanning

Maar de enorme groei van SV Valkenswaard geeft ook groeistuipen. De sportvelden worden volgens het bestuur te zwaar belast waardoor de conditie sterk verslechtert. Gevolg zijn afgelastingen, die op hun beurt weer problemen met zich meebrengen voor de organisatie en de voetballers zelf.

Er zijn te weinig kleedkamers, ondanks dat al een aantal noodunits zijn geplaatst. Er kan onvoldoende gedoucht worden, wat de gastvrijheid van SV Valkenswaard onder spanning zet.

Samengaan met rivaal VV De Valk

Volgens de club is er al meermaals overleg geweest met de gemeente, om uit de impasse te komen. Ook de andere drie lokale voetbalverenigingen zijn bij dit overleg betrokken. Eén van de voornaamste opties om klaar te stomen voor de toekomst lijkt een fusie tussen SV Valkenswaard en VV De Valk. "Door bundeling van de krachten en de aantrekkingskracht van deze twee verenigingen samen kan zowel op sportief als op organisatorisch terrein op een hoger plan getild worden", zo staat in de brief aan de gemeenteraad. SV Valkenswaard is al zover dat men nadenkt over de clubkleuren, een naam en logo. Het lijkt alsof er één grote voorwaarde is voor de club aan de Pastoor Heerkensdreef: de locatie. Voor hen is deze locatie bij een fusie heilig.

Ook een samenwerking met RKVV Dommelen valt te bespreken door de Bosuilen. "Maar een extra kunstgrasveld en uitbreiding van kleedkamers blijft noodzaak."

Van Lieshout en Schrijvers hopen met de brief de noodklok te luiden en nodigen de raadsleden uit om te komen kijken, proeven en voelen wat zich afspeelt binnen hun vereniging.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie