muziek
3 april 2022 - 17:11
Deel dit artikel:

VV De Valk klopt SV Valkenswaard in doelpuntrijke derby

VV De Valk heeft SV Valkenswaard zondagmiddag verslagen in een doelpuntrijke competitiewedstrijd (3-4).

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)

Eigenlijk is VV De Valk de hele wedstrijd niet echt in de problemen geraakt. Dat bleek ook uit het scoreverloop. In de 18de minuut viel de eerste treffer, gemaakt door Joran Vermeulen. Zo'n zeven minuten later werd het 2-0 via een doelpunt van Robin Smets. Met een verdiende voorsprong voor De Valk gingen de ploegen rusten.

In de 61ste minuut moest SV Valkenswaard op eigen terrein wederom een doelpunt incasseren. Joran Vermeulen pakte zijn tweede doelpunt mee en maakte er 3-0 van. De wedstrijd leek zodoende wel gespeeld. Toch wist de thuisploeg terug te knokken, met een goal van Cas Glazer. Maar het was wederom Vermeulen die de rust terugbracht bij VV De Valk met een doelpunt.

Comeback

Met nog zo'n twintig minuten te spelen, gaf SV Valkenswaard echter niet op. In de 89ste minuut wisten ze nog de 2-4 te maken, via wederom Cas Glazer. Én niet veel later, diep in blessuretijd, volgde zelfs de 3-4 van Sem van Ham. Het bleek echter te laat, want niet veel later volgde het eindsignaal. VV De Valk heeft de doelpuntrijke derby gewonnen.

Stand

Door de winst van De Valk nemen zij afstand van hun rivaal SV Valkenswaard op de ranglijst in de 2de klasse. Eerstgenoemde is nu terug te vinden op de zesde plek, met 21 punten na vijftien wedstrijden. SV Valkenswaard speelde een wedstrijdje minder en zien we nu op de negende plek met vijftien punten.