Luister
muziek
17 maart 2022 - 13:18
Deel dit artikel:

Gerard Adams (VVD) likt zijn wonden: 'Wie verliest moet bescheiden zijn, wij ook'

Voor de Valkenswaardse VVD is het niet de avond geworden waar ze op gehoopt hadden. Lijsttrekker Gerard Adams blikt met Valkenswaard24 terug op de Uitslagenavond, waar bekend werd dat zij met slechts één zetel de raad in gaan. Vier jaar geleden waren dat er nog twee.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

"Allereerst een klinkende overwinning voor VOTE", begint Adams zijn verhaal. "Zij hebben de sympathie van velen gekregen. Méér dan verdiend dat ze in de raad komen." Hij speelt ook al direct in op het naar voren schuiven van een wethouder. "Het feit dat de huidige coalitie de meerderheid verliest door het verlies van het CDA, maakt het natuurlijk spannend, maar ook interessant. Samen met H&G is er geen meerderheid, maar de PvdA heeft ook gewonnen. Die kunnen met z’n drieën een coalitie vormen, als ze de VVD er bij nemen voor een ervaren wethouder."

Jonge mensen

Adams blaast echter niet hoog van de toren. "Het is in de politiek zo: wie verliest moet bescheiden zijn, wij ook. Wij zijn blij met het behoud van onze zetel, maar ook teleurgesteld. Wij hadden jonge mensen aangetrokken die ik ook graag in de raad had gezien. Alles bij elkaar een goede uitslag. Wij kunnen ons als partij goed vinden in de ontwikkelingen die zich nu gaan aftekenen in de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad."

Grootste teleurstelling

Het meest teleurgesteld is Adams in de opkomst, vertelt hij. "Niet alleen in Valkenswaard, in andere plaatsen is het nóg erger. Dat we de 50 procent niet meer halen, is de grootste teleurstelling. Ik ben benieuwd hoe het spel nu gespeeld gaat worden met de raadszetels."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie