Luister
muziek
03 Mei 2024 22:12
Deel dit artikel:

Haai! Buurtschap Borkel en Schaft maakt jeugdwagenontwerp voor corso samen met basisschool

Voor de jeugdwagen is buurtschap Borkel en Schaft een samenwerking aangegaan met basisschool OBS Servatius. Nu hebben ze hun ontwerp gepresenteerd voor het bloemencorso 2024. Het centrale thema is een haai.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

“Eind februari zijn we begonnen, waarbij we wekelijks langsgingen bij de groepen 4, 5, 6, 7 en 8”, vertelt het buurtschap. “De eerste keer hebben we een presentatie gegeven over het ontstaan van het bloemencorso, hoe wordt een wagen gebouwd en uiteraard het thema. Daarna mochten de kinderen in boekjes en online op zoek naar een raadsel of mopje. Er werd enthousiast gestart en gezocht. En hoe leuk? Bijna geen dubbele van alle dertig kinderen.

Een olifant is grijs, maar bloemen niet

In de tweede week volgde het maken van een tekening. “Hierbij hebben we de kinderen een bloemenlijst gegeven zodat ze weten welke kleuren en soorten bloemen er zijn. Als ze andere kleuren willen gebruiken zoals blauw of groen, moesten ze ook zelf gaan nadenken hoe dit opgelost wordt. Bijvoorbeeld bloemen spuiten of alternatief materiaal. Hierbij merkten sommige kinderen dat het wel lastig is qua voor- en zijaanzicht en kleurgebruik. Want een olifant is grijs en er zijn geen grijze bloemen of bleek het tekenen al moeilijker dan gedacht.”

23 maquettes gemaakt

Door naar weken 3 en 4. Na een tekening volgt een maquette. Zo zien de basisschoolkinderen hoe de wagen eruitziet van de voorkant, zijkant, achterkant en boven. “Dit was bij bepaalde mopjes wel een uitdaging. Want hoe maak je een bepaalde vorm of is het onderstel ineens groter dan het gemaakte object, waardoor het niet in verhouding is? Uiteindelijk zijn er diverse kinderen gaan samenwerken en hebben we ontzettend veel mooie tekeningen en 23 maquettes mogen ontvangen.”

Het ‘winnende’ ontwerp

Buurtschap Borkel en Schaft zegt zeer trots te zijn op alle kinderen en hun enthousiasme tijdens dit project. “Iedereen deed even goed mee en hebben allemaal hun uiterste best gedaan om het beste idee en ontwerp neer te zetten in de hoop gekozen te worden. Op 1 mei is het jeugdontwerp gepresenteerd aan het buurtschap. De jeugd van Borkel en Schaft bouwt ‘Een vis komt, ik groet hem. Hij gaat snel weer weg. Rara hoe komt dat? Ik zei: haai!’ Dit ontwerp is uitgewerkt door Lisa, Brinn en Ilse.

Jeugdwagen bouwen

Buurtschap Borkel en Schaft gaat in de bouwperiode van medio juni tot medio september elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur bouwen aan de jeugdwagen. De kinderen gaan dan leren lassen, ijzer buigen, kartonnen en plakken. Als er mensen zijn die interesse hebben om de kinderen hierin te begeleiden of als er kinderen willen helpen, kan er contact opgenomen worden via het e-mailadres jeugdcorsoborkel@gmail.com.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie