Luister
Live
19 januari 2022 - 12:23
Deel dit artikel:

Theater De Hofnar deelt krachtig statement: 'We willen volwaardig open'

De directeur van Theater De Hofnar in Valkenswaard, Paul L'Herminez, heeft een uitgesproken statement gedeeld. Hij vindt dat het theater weer volwaardig open kan gaan onder de huidige coronasituatie.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Michael van Tol

"Wij begrijpen heel goed dat wie zich machteloos voelt, actie wil voeren. Maar wij zijn er te boos voor. Te kwaad. Te verdrietig", zo begint L'Herminez zijn betoog. "Het is terecht dat jeugd en onderwijs voorgaan. We zien de worsteling van Den Haag. We willen geen stuurlui aan wal zijn. Maar we willen ook niet aan de laatste mem hangen."

De theaterdirecteur zegt dat De Hofnar heeft laten zien te kunnen acteren met de beperkingen. "We voelen ons niet verheven en we voelen ons nergens te goed voor. Maar we willen wel voor vol aangezien en serieus genomen worden. We willen niet weer de clown zijn die leuk mag doen als voorproefje van het circus dat over drie weken dan misschien echt komt. Niet de uitgemergelde leeuw waar je voor een euro mee op de foto mag. We willen de circusdirecteur zijn die mensen op de mooiste plek van het dorp wil vermaken, verwonderen en veroveren."

'Wij verkopen voeding voor de geest'

Ze willen laten zie dat ze, net als sportclubs, supermarkten en meubelboulevards, bijdragen aan het welbevinden van de mens. "Wij verkopen voeding voor de geest. En we zijn niet alleen de mentale smeerolie van de maatschappij, maar ook een serieuze economische factor, waar meer mensen werken dan bij de grootste vliegtuigmaatschappij", zegt L'Herminez.

De weg kwijt

Kortom: "We willen volwaardig open!", zegt hij. "Lees de kranten, kijk de journaals, praat met mensen en zie: ons publiek is de weg kwijt. Het dwaalt in een dolende samenleving. En noem ons naïef, maar wij geloven, nee, wéten dat het theater een baken kan zijn dat ons in dat donkere tij behoedt voor schipbreuk."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug