Luister
Live
7 november 2022 - 05:54
Deel dit artikel:

Topper tussen VV De Valk en SHH eindigt onbeslist

Na het gelijkspel bij Mierlo-Hout heeft VV De Valk ook tegen het sterke SHH een punt overgehouden in deze topper. Brian Vermeer schoot met een verwoestend schot raak voor De Valk, vijf minuten later bepaalde Swen Domburg de eindstand op 1-1.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Henry Jansen

In de eerste helft lag het tempo enorm hoog voor een wedstrijd in de 2de Klasse, waarbij SHH met enorm veel pressie naar voren probeerde De Valk onder druk te zetten. Vooral de zijkanten werden veelvuldig gezocht, maar gevaar voor het doel was er amper. Ook De Valk kon maar weinig gevaar stichten, alleen een hard schot van Brian Vermeer werd fraai uit de hoek getikt door SHH doelman Juul Hamers.

Afstandschoten

SHH kon alleen met schoten van buiten het strafschopgebied het doel van VV De Valk onder vuur nemen. Eerst was het Loek Vilters die rakelings voorlangs schoot. Balverlies van Koen van Steensel was de inleiding voor een opportunistische poging van SHH topschutter Swen Domburg, die van ruim dertig meter de bal over zowel De Valk doelman Dennis Verhoeven als ook het doel schoot. De laatste doelpoging kwam van verdediger Sil Passage die opstoomde aan de rechterkant en met een schot doelman Dennis Verhoeven aan het werk zette.

Raak in begin tweede helft

In de tweede helft kwam VV De Valk al snel op voorsprong, Brian Vermeer speelde zich aan de rechterkant vrij en jaagde de bal snoeihard in de verre hoek binnen, waar SHH doelman Juul Hamers niets aan kon doen 1-0. Lang kon De Valk niet van de voorsprong genieten, aanvaller Swen Domburg kreeg aan de rand van het strafschopgebied teveel ruimte en met een harde schuiver in de korte hoek raak schoot 1-1. Het was al de negende competitietreffer voor de Hertense spits dit seizoen.

Rode kaart

Tien minuten later moest SHH met zijn tienen verder na een rode kaart voor aanvaller Joshua Geurts, de aanvaller was zijn frustraties even niet de baas en moest na een grove charge op Luuk Broers voortijdig het veld verlaten. In de slotfase was er nog een voorzet van Aart Verberne die door Brian Vermeer bijna werd binnen geschoten, maar de wedstrijd eindigde in een terecht gelijkspel.

Zo blijft VV De Valk ook tegen een zeer sterk SHH ongeslagen en mag de ploeg van hoofdtrainer Ronny Everaerts zich nu gaan richten op volgende week als de uitwedstrijd tegen Oirschot Vooruit op het programma staat.

Scoreverloop

52' 1-0 Brian Vermeer
57' 1-1 Swen Domburg

VV De Valk

Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen(80. Sherry Kindo Kamara), Max Manche, Koen van Steensel, Aart Verberne; Robin Smets, Luuk Broers, Brian Vermeer, Antonio Balta; Joran Vermeulen, Luc Nouwen(74. Cas Kuipers)

SHH

Juul Hamers; Sil Passage, Reno Kochanowski, Glenn Gijzen, Daan Verhagen; Jens van Hees, Loek Vilters, Tim Francot(83. Tom Walker); Joshua Geurts, Swen Domburg(72. Roel van Melick), Casper Metsemakers

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug